Osso bucco
Osso bucco
Bakknoke i skiver. Det typiske er at man bruker bakknoke i skiver til den italienske retten osso bucco. 250kr/kg.
Short ribs
Short ribs
Short ribs gir en fantastisk smak på grillen, men kan også tilberedes i ovnen. Short ribs er brystkassen av dyret, skåret i skiver på tvers slik at man får et marmorert kjøttstykke med mye smak. 270 kr/kg
Kraftbein
Grytekjøtt
Grytekjøtt
Renskåret for bein. Passer godt til gryter eller supper som skal trekke lenge. 320 kr/kg
Bavette steak
Bavette steak
Bavette er et kjøttstykke fra slagsiden, og har mange av de samme egenskapene som flanksteak og skirt steak, men bavette er litt tykkere enn de to. Bavette er rik på smak og har god marmorering. Vi anbefaler å steke bavette på høy temperatur til det er medium stekt. 390kr/kg
Flat iron filet
Flat iron filet
Flat iron filet kommer fra skulderpartiet på dyret. Dette er et mørt og smakfullt stykke som bør serveres medium stekt. Kjøttet bør stekes ved litt svakere varme og over noe lengre tid enn ved tradisjonell biffsteking, da varmen trenger senere inn til kjernen av kjøttet. 450 kr/kg
Denver Steak
Denver Steak
Kjøttet er mørt og smakfullt, og godt egnet til helsteking i ovn eller på grillen. 550 kr/kg
Biffstrimler
Mørbrad
Skirt Steak
Skirt Steak
Skirt steak kommer fra slagsiden og er et tynt, langt og smaksrikt kjøttstykke. Perfekt å helgrille eller pannesteke og skjære i tynne skiver. 370 kr/kg
Picanha/Culotte
Picanha/Culotte
Pichana/Culotte er forlengelsen av bankekjøttet og er en av grillfavorittene hos grillentusiastene. Den har et delikat fettlokk som gir fantastisk smak. Egner seg godt helstekt eller aller helst på grillen. 450 kr/kg
Flank Steak
Flank Steak
Flank steak er super å skjære i biffstrimler til bruk i fajitas, biffsalat eller wok. Den er også en god hverdagsbiff fordi den har noe mer bindevev enn de ordinære biffene. 390 kr/kg
Cap steak
Kokkens lille forrett
Kokkens lille forrett
Langs indrefilen ligger en muskel som vanligvis tas bort, men som er mør og smakfull. Del denne i små biter, og sprøstek til kokken eller som en liten forrett. 450kr/kg
Mørbradfilet
Teres major
Teres major
Teres major, også kalt shoulder tender på engelsk, er blant de møreste biffstykkene på storfe. 700 kr/kg
Kvernet kjøtt
Kvernet kjøtt
Ikke tilsatt vann eller salt. Kommer i pakker på 250gram eller 500gram. 230kr/kg
Kvernet kjøtt, 5kg
Spider steak
Spider steak
Spider steak er et særegent kjøttstykke med marmorering som ser ut som et edderkoppnett. Passer fint til marinering og grilling. 400 kr/kg
Indrefilet
Indrefilet
Indrefilet er det flotteste og møreste kjøttet fra storfe. 750kr/kg
Nakke
Nakke
Low and slow. Ønsker du et kjøttstykke med mye smak til en god høstgryte, kan vi anbefale nakke. Med en hel bit av nakke, får du et smaksrikt og anvendelig stykke kjøtt.
Nakke egner seg svært godt til braisering. Brun kjøttet godt, og legg det i tett beholder i ovn med væske. Væsken kan være kraft, vann eller vin – eller en kombinasjon av disse. Gryte med lokk i ovn ved 175-200 grader i 3-4 timer, vil gi en svært god og nedkokt saus og kjøtt som faller fra hverandre. 250 kr/kg.